Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk yapımı SİHA Aksungur hedefi ‘nokta isabetle’ vurdu

Türk Havacılık ve Uzay

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli üretim orta irtifa, uzun ömürlü insansız muharebe hava aracı (SİHA) Aksungur, Türkiye’nin güneybatısındaki askeri tatbikat sırasında MAM-T mühimmatlarıyla hedefini “kesin doğrulukla” vurdu. Bakanlık perşembe günü söyledi.

Bakanlık, Türkiye’nin büyük ölçekli Seawolf-II tatbikatı devam ederken X’te yaptığı açıklamada, “Aksungur SİHA’dan MAM-T atışları kesin doğrulukla gerçekleştirildi.” dedi.

Bakanlık ayrıca tatbikat sırasında deniz hava unsurlarının “denizaltıdan helikoptere dikey ikmal ve orman yangınlarıyla mücadele eğitimi gerçekleştirdiği”ni söyledi.

15.000’den fazla personelin katılımıyla Salı günü başlayan Seawolf-II, Türk Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenliğin operasyonel yeteneklerini simüle edilmiş bir savaş ortamında test etmek amacıyla 18 Mayıs’a kadar Marmaris’in Akdeniz bölgesi içinde ve açıklarında devam edecek.

Tatbikat, gerçek atış tatbikatlarını, liman ziyaretlerini ve yeni silahların kullanıldığı gösterileri içeriyor.

İlk görevine 2021 yılının ikinci çeyreğinde başlayan Aksungur, aynı yılın ekim ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine katıldı .

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Aksungur model İHA’ların sayısı artarken ihracatı da artıyor. Üç ülkeye sevk edildi ve diğer birçok ülkeyle yoğun görüşmeler devam ediyor.

Aksungur, Türk ortak girişimi TAI Motor Sanayi (TEI) tarafından geliştirilen TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motorunun entegrasyonuyla nihai formuna ulaştı.

Performans testinde SİHA, içindeki yerli motorla 41 saate ulaşarak uçuş rekoru kırdı.

İHA, her türlü hava koşulunda keşif ve taarruz görevlerinde önemli rol oynayacak, aynı zamanda mühimmat lojistiğine de katkı sağlayacak.