Gündem

Kemal Memişoğlu’nun babası kimdir?

Kemal Memişoğlu kimdir? Kemal Memişoğlu’nun babası kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı’na atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaklaşık sekiz yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktaydı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Fahrettin Koca’nın yerine göreve getirilen Memişoğlu, yeni görevine devir teslim töreni ile başladı.

Kemal Memişoğlu’nun Özgeçmişi

1966 yılında Trabzon’da doğan Kemal Memişoğlu, aslen Rizelidir ve 58 yaşındadır. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1995 yılında İstanbul’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Memişoğlu’nun kariyerinde önemli duraklar arasında 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışması yer almaktadır. 1999-2000 yıllarında ABD’de Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi’nde çalışarak uluslararası deneyim kazanmıştır.

2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yaptıktan sonra, 2002 yılında PTT Hastanesi’ne Başhekim olarak atanmıştır. 2007 yılında Beykent Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış ve 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü olmuştur.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Sonrası

2012’de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanan Memişoğlu, 2014-2016 yılları arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir. 6 Ekim 2016’da İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlayan Memişoğlu, bu görevini 2024 yılına kadar sürdürmüştür.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok bilimsel yayına sahiptir. Evli ve üç çocuk babası olan Memişoğlu, yeni görevine başladıktan sonra yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle,” ifadelerini kullandı.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık sektöründeki geniş tecrübesi ve akademik birikimiyle dikkat çekmektedir. Memişoğlu’nun bu yeni görevde nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenmektedir.

Kemal Memişoğlu’nun babası kimdir?

Kemal Memişoğlu’nun babası Fehmi Memişoğlu, 1932 yılında Rize’de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Fehmi Memişoğlu, eğitim hayatına Gazi Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi alarak devam etti. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimine devam etti ve burada da önemli akademik başarılar elde etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

Merve Taylan

Recent Posts

Güreşçi Feyzullah Aktürk Kimdir Nerelidir?

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanlık ikinci turunda rakibini yenen Çan Belediyesi güreşçisi altın kemerli…

5 saat ago

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

6 saat ago

Hollanda’ya neden portakal deniyor? Hollanda’da portakal yetişir mi?

Hollanda'ya neden portakal deniyor? Hollanda'nın "portakal" lakabı ile anılmasının ve portakal ile ilişkilendirilmesinin iki ana…

7 saat ago

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok?

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok? Sakatlık Nedeniyle Kadrodan Çıkarıldı Soru: Çağlar Söyüncü neden…

8 saat ago

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? İsmail Balaban Kimdir? Soru: İsmail…

9 saat ago

Japon İşi Filmi Nerede Çekildi? Japon İşi Konusu ve Oyuncuları

Kemal Sunal ile Fatma Girik'in birlikte oynadığı son film olan Japon İşi filmi hakkında aramalar…

13 saat ago