Magazin

Şefin Memleketi Belli Oldu: MasterChef Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Nereli?

Şefin Memleketi Belli Oldu: MasterChef Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Nereli?

TV8’in sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’nin 2024 sezonu başladı ve jüri koltuğunda yine ünlü şefler oturuyor. Bu jüri üyelerinden biri olan Somer Sivrioğlu, sempatik tavırları ve yemek konusundaki bilgisiyle programın en sevilen isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Sydney’de Türk mutfağını başarıyla temsil eden bir restoranın sahibi olan Sivrioğlu, sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla da sık sık gündeme geliyor. Instagram’da 1,2 milyon takipçiye ulaşan şefin memleketi, izleyiciler ve hayranları tarafından büyük merak konusu oldu.

Somer Sivrioğlu’nun Memleketi

MasterChef Türkiye jürisi Somer Sivrioğlu, aslen Eskişehirli. 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ünlü şef, kariyerine Avustralya’da devam etmiş ve burada büyük başarılar elde etmiştir. Şu anda İstanbul’da yaşamını sürdüren Sivrioğlu, Türk mutfağını dünya çapında tanıtmaya devam ediyor.

MasterChef Türkiye’nin yeni sezonunda da jüri koltuğunda oturan Somer Sivrioğlu, hem yemek konusundaki engin bilgisi hem de sempatik kişiliğiyle izleyicilerin gönlünde taht kurmuş durumda.

Somer Sivrioğlu kimdir?

1971 yılında İstanbul’da doğan Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de yaşadı. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını tamamladı. 24 yaşında, 1995 yılında, akademik kariyerini ilerletmek amacıyla Avustralya’ya taşındı. Yüksek lisans eğitimi sırasında şeflik kariyerine adım atan Sivrioğlu, başlangıçta çeşitli restoranlarda yöneticilik yaptı. Kısa süre içinde Sidney’de menüsünde Türk mutfağının özgün lezzetlerine yer veren kendi restoranını açtı.

Somer Sivrioğlu’nun uluslararası alanda tanınması, MasterChef Avustralya’da misafir jüri üyesi olarak yer almasıyla başladı. 2015 yılında David Dale ile birlikte “Anadolu: Türk Mutfağında Bir Macera” adlı kitabı yayımlayarak Türk mutfağını daha geniş kitlelere tanıttı. 2018 yılından beri TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye programında jüri üyesi olarak görev yapmaktadır.

Somer Sivrioğlu, 2001 yılında Aslı Sencer ile evlendi ve bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. Ancak, çift 2021 yılında boşandı.

Somer Sivrioğlu, hem profesyonel hem de kişisel hayatında önemli başarılara imza atmış bir isim olarak, Türk mutfağını dünyaya tanıtma konusundaki çabalarıyla tanınmaktadır. Televizyon programları, kitapları ve restoranıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Sivrioğlu, mutfak dünyasında saygın bir yere sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Jürisi Danilo Zanna’nın Yaşı Şaşkınlık Yaratıyor!

Merve Taylan

View Comments

Recent Posts

Güreşçi Feyzullah Aktürk Kimdir Nerelidir?

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanlık ikinci turunda rakibini yenen Çan Belediyesi güreşçisi altın kemerli…

6 saat ago

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

7 saat ago

Hollanda’ya neden portakal deniyor? Hollanda’da portakal yetişir mi?

Hollanda'ya neden portakal deniyor? Hollanda'nın "portakal" lakabı ile anılmasının ve portakal ile ilişkilendirilmesinin iki ana…

8 saat ago

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok?

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok? Sakatlık Nedeniyle Kadrodan Çıkarıldı Soru: Çağlar Söyüncü neden…

8 saat ago

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? İsmail Balaban Kimdir? Soru: İsmail…

9 saat ago

Japon İşi Filmi Nerede Çekildi? Japon İşi Konusu ve Oyuncuları

Kemal Sunal ile Fatma Girik'in birlikte oynadığı son film olan Japon İşi filmi hakkında aramalar…

14 saat ago