Teknoloji

Intel, İsrail’deki büyük bir fabrikanın genişleme planlarını dondurdu

İsrail yerel medyası Salı günü, ABD teknoloji devi Intel’in İsrail’deki bir çip fabrikasına fazladan 15 milyar dolar yatırmayı planladığı büyük bir fabrika projesinin genişletilmesini durdurduğunu bildirdi. İsrailli finans gazetesi Calcalist’e göre, ülkenin maliye bakanlığı, Intel’in İsrail’deki tesis kurulumunu durdurma kararından haberdar.

Geçtiğimiz günlerde Intel’in tedarikçilerine, fabrikanın kurulması için gerekli ekipman ve malzemelerin tedarikine ilişkin sözleşmelerin iptal edildiğine dair bildirimler gönderildiği de belirtildi. Gazete, Intel’in İsrail’deki fabrikasının 2026 yılında tamamlanmasının beklendiğini ekledi. Ayrıca, ABD’deki fabrikalarda çip üretmeye yönelik bir Amerikan programının parçası olarak “Intel’in İsrail’deki birçok üst düzey yetkilisinin, işlerini Intel’in Ohio’da kurmakta olduğu bir fabrikaya devrettiği” belirtildi.

İsrailli yetkililer konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Agence France-Presse (AFP) tarafından talep edilen Intel, bir sonraki aşamaya yönelik duraklama için herhangi bir neden göstermedi ve Gazze’de devam eden savaşla bağlantı kurmadı. Calcalist, Intel’in konuyu “iş koşulları, pazar dinamikleri ve sorumlu sermaye yönetimi” ile ilişkilendiren bir açıklamasından da alıntı yaptı.

Yarı iletken devi, Hayfa’da bir araştırma merkezinin açılmasıyla 50 yıldır İsrail’de varlığını sürdürüyor. Şirketin web sitesine göre Intel, 2010’lu yıllarda İsrail’in gelişen teknoloji sektörünün lider işvereni haline geldi. 2017 yılında Amerikan şirketi, yardım ve otonom sürüş konusunda uzmanlaşmış İsrailli start-up Mobileye’nin kontrolünü ele geçirmek için 15,3 milyar dolar ödedi. Intel, Ekim 2022’de Mobileye’nin sermayesinin bir kısmını New York Borsası’nda satışa çıkardı ancak şirketin kontrolünü elinde tuttu.

admin

Recent Posts

Güreşçi Feyzullah Aktürk Kimdir Nerelidir?

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanlık ikinci turunda rakibini yenen Çan Belediyesi güreşçisi altın kemerli…

5 saat ago

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

6 saat ago

Hollanda’ya neden portakal deniyor? Hollanda’da portakal yetişir mi?

Hollanda'ya neden portakal deniyor? Hollanda'nın "portakal" lakabı ile anılmasının ve portakal ile ilişkilendirilmesinin iki ana…

7 saat ago

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok?

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok? Sakatlık Nedeniyle Kadrodan Çıkarıldı Soru: Çağlar Söyüncü neden…

8 saat ago

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? İsmail Balaban Kimdir? Soru: İsmail…

9 saat ago

Japon İşi Filmi Nerede Çekildi? Japon İşi Konusu ve Oyuncuları

Kemal Sunal ile Fatma Girik'in birlikte oynadığı son film olan Japon İşi filmi hakkında aramalar…

13 saat ago