Teknoloji

iPhone 16 Kamerasında Devrim: İşte Yeni Özellikler ve Tasarım Detayları

iPhone 16 Kamerasında Devrim: İşte Yeni Özellikler ve Tasarım Detayları

Apple, 2013’ten bu yana ilk kez iPhone 16 modellerinde kamera sisteminde köklü değişiklikler yapmayı planlıyor. Sektörden gelen sızıntılar, Apple’ın Vision Pro VR başlığı için üç boyutlu ‘mekansal video’ çekebilen, daha şık ve hap şeklinde bir kamera sistemi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu yeni düzenleme, mevcut üçgen şeklinde çapraz kamera tasarımından oldukça farklı olacak.

Yenilikçi Kamera Tasarımı

Apple, yeni iPhone 16’nın kamera kurulumunda geniş ve ultra geniş lenslere odaklanacak. Bu yeni tasarım, iPhone 13’te tanıtılan çapraz hizalanmış lenslerden bu yana yapılan en büyük değişiklik olacak. Dikey olarak yerleştirilen kameralar, aynı anda hem ana hem de ultra geniş kameradan görüntü alarak derinlik hissine sahip videolar oluşturabilecek. Bu özellik, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın bile üst düzey video yeteneklerine sahip olmasını sağlayacak.

Pro Modellerde Üstün Video Yetenekleri

iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri, mekansal video üretme kapasitelerini artıracak benzersiz eklemelerle donatılacak. Yeni 48 megapiksel ultra geniş açı lens ve 5x telefoto lens gibi özelliklerle birlikte bu modeller, daha ayrıntılı mekansal videolar çekebilecek. Ayrıca, geliştirilmiş kamera sensörleri ve ‘atomik katman biriktirme’ (ALD) tekniğiyle uygulanan parlama önleyici lens kaplaması sayesinde iPhone kameralarında uzun süredir var olan gölgelenme sorunu da iyileştirilecek.

Diğer Detaylar ve Tanıtım Tarihi

iPhone 16 Pro’nun 6,1 inçten 6,3 inçe büyümesi bekleniyor. Bu, Apple’ın iPhone 12 Pro’dan bu yana yaptığı ilk büyük boyut güncellemesi olacak. Ayrıca, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin 8GB RAM ile geleceği bildiriliyor. Pro versiyonlar ise A18 Pro çip ile donatılacakken, diğer modellerin hangi işlemciyi kullanacağı henüz bilinmiyor.

iPhone 16, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin Eylül 2024’te tanıtılması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, tedarik zinciri aksaklıkları ve üretim sorunları gibi faktörler bu takvimi etkileyebilir.

Apple’ın iPhone 16 ile getireceği yenilikler, teknoloji dünyasında büyük heyecan yaratmış durumda. Kameradaki bu büyük değişiklikler, kullanıcıların video ve fotoğraf deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

AYRICA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone Ana Ekranınıza Özel Simgeler ve Widget’lar Ekleyin

Merve Taylan

View Comments

Recent Posts

Güreşçi Feyzullah Aktürk Kimdir Nerelidir?

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanlık ikinci turunda rakibini yenen Çan Belediyesi güreşçisi altın kemerli…

6 saat ago

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? CI+ Modülü veya Akıllı Kart Bulunamadı Ne Demek?

7 saat ago

Hollanda’ya neden portakal deniyor? Hollanda’da portakal yetişir mi?

Hollanda'ya neden portakal deniyor? Hollanda'nın "portakal" lakabı ile anılmasının ve portakal ile ilişkilendirilmesinin iki ana…

7 saat ago

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok?

Çağlar Söyüncü Milli Takım Kadrosunda Neden Yok? Sakatlık Nedeniyle Kadrodan Çıkarıldı Soru: Çağlar Söyüncü neden…

8 saat ago

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

İsmail Balaban ve Eşi İlayda Şeker: Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? İsmail Balaban Kimdir? Soru: İsmail…

9 saat ago

Japon İşi Filmi Nerede Çekildi? Japon İşi Konusu ve Oyuncuları

Kemal Sunal ile Fatma Girik'in birlikte oynadığı son film olan Japon İşi filmi hakkında aramalar…

13 saat ago